Politikas jaunumi

Dūklavs tiekas ar Uzbekistānas vēstnieku Latvijā

Ilze Vabole, AgroPols
15.05.2014

Trešdien, 14. maijā, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs tikās ar Uzbekistānas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Afzalu Artikovu (Afzal Artikov), lai pārrunātu abu valstu tirdzniecības ar pārtikas un lauksaimniecības precēm veicināšanu un spriestu par iespējām uzlabot sadarbību lauksaimnieciskās izglītības jomā, kas ir aktuāli abām valstīm, informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dagnija Muceniece.

Nesen Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs un Uzbekistānas Zemnieku padome noslēdza sadarbības līgumu par lauksaimniecības speciālistu apmācību, intensīvāku informācijas apmaiņu par lauksaimniecības un lauku attīstības jautājumiem, kā arī Latvijas un Uzbekistānas uzņēmēju savstarpējo kontaktu veicināšanu. Sadarbības līgums paredz Latvijas un Uzbekistānas lauksaimniecības un lauku attīstības speciālistu pieredzes apmaiņu, kursu un semināru organizēšanu. Uzbekistāna ir ieinteresēta informācijas apmaiņā arī par mūsdienīgu lauksaimniecības tehnoloģiju ieviešanu un lauksaimnieciskās produkcijas kvalitātes uzlabošanu.

Abu valstu tirdzniecībā ar lauksaimniecības produktiem pēdējos trīs gados vērojama Latvijas uz Uzbekistānu eksporta palielināšanās un arī Uzbekistānas uz Latviju importa palielināšanās. Latvijas eksporta rādītāji nepārsniedz Uzbekistānas importa rādītājus, tāpēc Latvijas tirdzniecības bilance ar Uzbekistānu pēdējos trīs gados ir bijusi negatīva.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana