Politikas jaunumi

Dūklavs: Latvijas pārtikas ražotāji ir gatavi palielināt produkcijas eksporta apjomu uz Baltkrieviju

Ilze Vabole, AgroPols
05.06.2014

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs 4. un 5. jūnijā atrodas darba vizītē Minskā, lai ar Baltkrievijas lauksaimniecības un pārtikas ministru pārrunātu iespējas uzlabot abu valstu savstarpējo tirdzniecību ar lauksaimniecības precēm, informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietnieks Kaspars Funts.

Trešdien, 4. jūnijā, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs ar Baltkrievijas lauksaimniecības un pārtikas ministru Leonīdu Zajacu vienojās par abu valstu ciešāku sadarbību Latvijas uzņēmumu atbilstības izvērtēšanā Baltkrievijas, Krievijas un Kazahstānas muitas savienības (Vienotā muitas ūnijas) veterināri sanitārajām prasībām, kas sekmētu Latvijas lauksaimniecības un pārtikas preču eksporta uz Baltkrieviju apjoma pieaugumu. Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs uzsvēra, ka Latvijas pārtikas ražošanas uzņēmumiem ir liela interese par saražotās produkcijas eksportu gan uz Baltkrieviju, gan citām Vienotās muitas ūnijas valstīm.

Tikšanās laikā Jānis Dūklavs Baltkrievijas lauksaimniecības un pārtikas ministram apliecināja, ka Latvija kā ES dalībvalsts var sniegt atbalstu Baltkrievijas uzņēmumu lauksaimniecības un pārtikas preču, kā arī lauksaimniecības tehnikas atbilstības izvērtēšanā atbilstoši ES normatīviem.

Zemkopības ministrs arī apmeklēja starptautisko izstādi "Baltkrievijas agrorūpniecības nedēļa Belagro - 2014".

Jau ziņots, ka Latvijas lauksaimniecības produktu tirdzniecības bilance ar Baltkrieviju pēdējos trīs gadus ir bijusi izteikti pozitīva. Baltkrievija ir viena no Latvijas nozīmīgākajām tirdzniecības ar lauksaimniecības produktiem partnerēm.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana