Politikas jaunumi

Dūklavs tiekas ar Tadžikistānas un Mongolijas lauksaimniecības ministriem

Ilze Vabole, AgroPols
13.06.2014

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs Latvijas Valsts prezidenta Andra Bērziņa oficiālās delegācijas sastāvā no 9. līdz 13. jūnijam atrodas Tadžikistānas un Mongolijas Republikās, informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dagnija Muceniece.

Tiekoties ar Tadžikistānas lauksaimniecības ministru Kasimu Rahbaru, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs apsprieda iespējamo sadarbību pārtikas drošuma apmācības un veterinārajā jomā, lai stiprinātu Tadžikistānas kompetento iestāžu kapacitāti. Lai uzlabotu abu valstu savstarpējo tirdzniecību ar lauksaimniecības un pārtikas precēm, pārrunāti jautājumi par veterināro sertifikātu saskaņošanu. Tadžikistānas puse pauda interesi par Latvijas Lauksaimniecības konsultāciju un izglītības centra pieredzi lauksaimniecības speciālistu apmācībā, lauksaimniecības produktu kvalitātes paaugstināšanā un atbalsta organizēšanā lauksaimniekiem uzņēmējdarbības plānu izpildē.

„Tā kā Latvijas pārtikas un zivsaimniecības produktu eksports uz Tadžikistānu un Mongoliju līdz šim ir bijis neliels, saskatu šo produktu eksporta izaugsmes iespējas Tadžikistānas un Mongolijas tirgos, par ko ar abu valstu ministriem arī apspriedāmies,” stāsta zemkopības ministrs Jānis Dūklavs.

Savukārt ar Mongolijas rūpniecības un lauksaimniecības ministra pirmo vietnieku Cevegdorju Tuvānu Jānis Dūklavs pārrunāja patlaban Mongolijā notiekošās nozīmīgās reformas lauksaimniecības nozarē un optimālākos nākotnes attīstības modeļus. Abi ministri vienojās par iespējamu turpmāku sadarbību lauksaimniecības produktu ražošanā un pārstrādē, zivsaimniecībā un mežsaimniecībā. Mongolijas ministrs pauda interesi par Latvijas pieredzi pārtikas drošuma, veterinārās uzraudzības un laboratoriju kapacitātes stiprināšanā. Tāpat pārrunātas iespējas uzlabot veterināro sertifikātu saskaņošanu jomās, kurās abu valstu uzņēmēji jau ir izrādījuši interesi par sadarbību.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana