Politikas jaunumi

Ķīna ieinteresēta Latvijas gaļas un piena produktu importā

Ilze Vabole, AgroPols
17.06.2014

Pirmdien, 16. jūnijā, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs tikās ar Ķīnas Tautas Republikas galvenās kvalitātes uzraudzības, pārbaudes un karantīnas pārvaldes ministru Ži Šupingu (Zhu Shuping), lai pārrunātu iespējas Latvijas piena produkcijas ražotājiem savu produkciju eksportēt uz Ķīnu, informēja  ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājaDagnija Muceniece.

"Ķīnas ministram apliecināju, ka Latvijas lauksaimnieki un pārtikas ražotāji ir gatavi nodrošināt dažādu piena produktu un gaļas eksportu uz Ķīnu. Latvijas Pārtikas un veterinārais dienests veic regulāru uzraudzību, lai gan vietējam tirgum, gan eksportam paredzētā piena un citu lauksaimniecības produkti atbilstu drošuma prasībām un galapatērētāji saņemtu kvalitatīvu produkciju," sacīja zemkopības ministrs Jānis Dūklavs.

Ķīnas galvenās kvalitātes uzraudzības, pārbaudes un karantīnas pārvaldes ministrs Ži Šupings uzsvēra, ka Ķīnai ir interese par Latvijas uzņēmumos ražoto gaļu un piena produktu importu. Ži Šupings sacīja, ka vizītes laikā pārliecinājies - Latvijas atbildīgās institūcijas nodrošina pārtikas preču ražošanas uzraudzību tā, lai pie pircēja nonāktu droša un kvalitatīva pārtika.

Tikšanās laikā abi ministri arī parakstīja protokolus starp Zemkopības ministriju un Ķīnas Galveno kvalitātes uzraudzības, inspekcijas un karantīnas administrāciju par karantīnas un veterinārajām prasībām saldētai un atdzesētai jēra un liellopu gaļai, kas no Latvijas tiks eksportēta uz Ķīnu.

Latvijas apmeklējuma laikā Ķīnas Kvalitātes uzraudzības, pārbaudes un karantīnas ministrijas delegācija apmeklēja AS "Rīga piena kombināts", lai iepazītos ar šajā uzņēmumā ražoto piena produkcijas klāstu, kvalitāti un ražošanas jaudām, kā arī valsts zinātnisko institūtu "Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts "BIOR"", lai iepazītos ar pārtikas ražošanas uzraudzību un kontroli Latvijā.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana