Politikas jaunumi

LOSP: Lauksaimnieki piedalījās diskusijās ar EK komisāriem

Krista Garkalne, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP)
08.01.2015

Ceturtdien, 8. janvārī Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) pārstāvji kopā ar Saeimas komisiju priekšsēdētājiem, deputātiem, sociāliem partneriem, akadēmisko spēku un nevalstisko organizāciju pārstāvjiem tikās ar Eiropas Komisijas (EK) komisāriem, lai kopīgi pārrunātu Latvijas prezidentūras prioritātes un veicinātu sociālo partneru, nevalstisko organizāciju un sabiedrības dialogu, taču diemžēl slimības dēļ uz diskusiju nevarēja ierasties lauksaimniecības un lauku attīstības komisārs Fils Hogans (Phil Hogan).

Tikšanās notika vairākās nozaru diskusijās, lai vērstu uzmanību par pilsoniskās sabiedrības un nacionālā parlamenta nozīmīgo lomu kopīgo Eiropas Savienības (ES) lēmumu pieņemšanā.

LOSP pārstāvji piedalījās diskusijās par EK šā gada darba programmu, tieslietu, iekšlietu jautājumiem, kā arī diskusijā par nodarbinātību un investīciju piesaisti.

Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) valdes priekšsēdētājs Edgars Treibergs: „Diskusiju dalībnieki aktualizēja jautājumu par budžetu un tā ietekmi uz nodarbinātības situāciju ES. Neskatoties uz to, ka ievērojami budžeta līdzekļi tiek novirzīti dažādu ES fondu apguvei un nozaru attīstībai, tomēr, ne vienmēr paredzētie līdzekļi nonāk attiecīgo mērķu īstenošanai. Veicinot bezdarba mazināšanos, daudz valstīs tieši lauku reģionos veidojas „depresija”, kas neved pie lauku attīstības un apdzīvotības. Taču ļoti žēl, ka slimības dēļ uz diskusiju ar lauksaimnieku organizāciju pārstāvjiem nevarēja ierasties lauksaimniecības un lauku attīstības komisārs Fils Hogans.”

Latvijas Zemnieku federācijas valdes priekšsēdētāja Agita Hauka: „Sarunās no lauksaimnieku puses Armands Krauze aktualizēja jautājumu par ģenētiski modificēto organismu (ĢMO) izplatību, norādot, ka dalībvalstīm ir jābūt tiesībām lemt par ĢMO augu audzēšanas aizliegumu.EK priekšsēdētāja pirmais vietnieks un komisārs labāka regulējuma, iestāžu attiecību, tiesiskuma un Pamattiesību hartas jautājumos Franss Timmermanss (Frans Timmermans) norādīja, ka jāturpina pamatoti un „caurspīdīgi” pētījumi, kā arī jāņem vērā sabiedrības nostāja un politiskais viedoklis šajā jautājumā. Krauze arī uzsvēra EK pārstāvjiem, ka jāturpina darbs pie kopējās lauksaimniecības politikas vienkāršošanas, lai mazinātu administratīvo slogu lauksaimniekiem. Timmermana kungs uzsvēra arī jautājumu par sabiedrības uzticību ES, jo tikai kopā ir iespēja pastāvēt un pasargāt sevi.”

Vairāk informācijas : http://www.saeima.lv/lv/aktualitates/saeimas-zinas/22931-latvijas-parlamentariesi-ceturtdien-tiksies-ar-eiropas-komisijas-komisariem

Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP)

x

Paroles atgadināšana