Politikas jaunumi

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs ar Tadžikistānas vēstnieku Latvijā spriež par sadarbības iespējām lauksaimniecībā

Ilze Vabole, AgroPols
23.01.2015

Piektdien, 23.janvārī, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs tikās ar Tadžikistānas ārkārtējo un pilnvaroto nerezidējošo vēstnieku Latvijā Kozidavlatu Koimdodovu, pastāstīja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa. Vēstnieka vizītes laikā zemkopības ministrs informēja par aktualitātēm lauksaimniecības nozarē Latvijā, kā arī pārrunāja abu valstu turpmākās sadarbības iespējas, tostarp tirdzniecības jomā.

Tikšanās laikā zemkopības ministrs Jānis Dūklavs ar Tadžikistānas vēstnieku Kozidavlatu Koimdodovu sprieda par iespējām veicināt Latvijā ražotās lauksaimniecības produkcijas eksportu uz Tadžikistānu. "Lai arī Latvijas un Tadžikistānas tirdzniecības apjomi ar lauksaimniecības, zivsaimniecības un mežsaimniecības produktiem ir nelieli, mēs saskatām potenciālu tirdzniecības attīstīšanā un preču klāsta dažādošanā. Ņemot vērā Krievijas embargo ietekmi, Latvijas ražotāji būtu interesēti palielināt piena produktu, kā arī zivju produktu eksportu, kas jau šobrīd sastāda lielāko eksportēto produktu īpatsvaru," sarunas laikā uzsvēra Jānis Dūklavs. Savukārt Tadžikistānas vēstnieks izteica interesi sadarboties augkopības un lopkopības nozarē, īpaši ciltsdarba un veterinārajā jomā, kā arī lauksaimniecības speciālistu apmācībā Latvijā. Tāpat tikšanās laikā amatpersonas vienojās par abu valstu Sadarbības memoranda lauksaimniecības jomā sagatavošanu, lai sekmētu savstarpējo sadarbību un ciešāku kontaktu veidošanu.

Latvijas un Tadžikistānas lauksaimniecības produktu tirdzniecības bilance Latvijai ir izteikti pozitīva. 2014.gada 11 mēnešos Latvijas lauksaimniecības un pārtikas produktu eksports uz Tadžikistānu sastādīja 1 miljonu eiro vērtību, kas, salīdzinot ar 2013.gadu, pieaudzis par 81,2 %. Līdzīgi kā iepriekšējos gados galvenie Latvijas eksporta produkti 2014.gada 11 mēnešos ir zivju izstrādājumi, kā arī gaļas izstrādājumi.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana