Politikas jaunumi

Makarovs: Pārtikas drošība ir pasaules attīstības, ne tikai indivīda veselības jautājums

LR Ārlietu ministrija (ĀM)
20.03.2015

19. martā Eiropas gada attīstībai ietvaros ārlietu ministra padomnieks Viktors Makarovs piedalījās sabiedrības informēšanas kampaņas par atbildīgu pārtikas patēriņu "Beidz spēlēt pārtikas cirku!" atklāšanā. Kampaņas mērķis ir veicināt Latvijas iedzīvotāju gudru un pārdomātu pārtikas patēriņu, tai skaitā atbalstīt godīgu tirdzniecību.

V. Makarovs pateicās nevalstiskajām organizācijām un norādīja, ka "Ārlietu ministrija atbalsta šādas iniciatīvas, jo attīstības sadarbības primārais mērķis ir izskaust badu un nabadzību pasaulē, un šī akcija ar to ir cieši saistīta." Tāpat V. Makarovs uzsvēra, ka daļa no atbildīga pārtikas patēriņa ir atbalsts godīgas tirdzniecības principiem. Izvēloties to ražotāju pārtiku, kas atbildīgi ražo attīstības valstīs, proti, nodrošina labus darba apstākļus saviem darbiniekiem un rūpējas par vidi, mēs veicinām šo valstu attīstību.

Turklāt V. Makarovs arīdzan norādīja uz atbalstu, ko Ārlietu ministrija sniedz Austrumu partnerības un Centrālāzijas valstīs, lai tās varētu ražot drošu un ES standartiem atbilstošu pārtiku. Piemēram, 2014.gadā Pārtikas un veterinārā dienesta eksperti nodeva savas zināšanas Moldovas augļu un dārzeņu ražotājiem. Savukārt Ukrainas piensaimniecības nozares pārstāvji viesojās pie Latvijas zemniekiem, piena pārstrādes uzņēmumiem un uzraugiem, lai iepazītu ar Latvijā īstenoto sadarbību starp zemniekiem un uzņēmumiem, standartu ieviešanas procedūrām.

Līdz ar informatīvo kampaņu visā Latvijā notiks filmu seansi, diskusijas ar zemniekiem un citas aktivitātes. Vairāk informācijas par tām skatīt "homo ecos:" mājas lapā: http://www.homoecos.lv/lat/projekti/atbildigs-partikas-paterins.

Kampaņa norisinās Ārlietu ministrijas līdzfinansēta projekta "Glokalizācija - vietējā atslēga globālai attīstībai. Eiropas gads attīstībai 2015 un ES prezidentūras projekts Latvijas ES prezidentūrai 2015" ietvaros. Projektu 90% apmērā finansē Eiropas Savienība, to īsteno LAPAS kopā ar trim biedru organizācijām - "homo ecos:", Latvijas Zemnieku federāciju un Latvijas Lauku forumu. Projekts ietver plašu pasākumu loku, lai veicinātu sabiedrības izpratni par attīstības sadarbības jautājumiem.

LR Ārlietu ministrija (ĀM)

x

Paroles atgadināšana