Politikas jaunumi

Pasludinās 2020.gadu par Starptautisko augu veselības gadu

Rūta Rudzīte, LR Zemkopības ministrija (ZM)
18.06.2015

Tirdzniecības globalizācijas un klimata pārmaiņu rezultātā ES dalībvalstīs ir ienākušas jauni augu karantīnas organismi, radot zaudējumus lauksaimniecībai, mežsaimniecībai un videi kopumā.

Tādēļ Luksemburgā, ES Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomes 16.jūnija sēdē, atbalstīts ierosinājums 2020.gadu pasludināt par Starptautisko augu veselības gadu.

Somijas ierosināto priekšlikumu par Starptautiska augu veselības gada pasludināšanu tālākai saskaņošanai virza Latvija kā prezidējošā valsts ES Padomē.

Iepriekš ierosinājumu akceptēja arī Starptautiskās augu aizsardzības konvencijas (International Plant Protection Convention, IPPC) gadskārtējā sesijā (CPM 10), kas notika šā gada martā Romā

Galīgais lēmums par 2020.gadu pasludināšanu par Starptautisko augu veselības gadu būs jāpieņem Apvienoto Nāciju Organizācijai (ANO).

Augu veselības gada pasludināšana veicinās sabiedrības izpratni par augu veselības nozīmi, palielinās augu veselības jomas reputāciju un veicinās galveno uzdevumu - augu karantīnas organismu agrīnu atklāšanu un izplatības mazināšanu.

LR Zemkopības ministrija (ZM)

x

Paroles atgadināšana