Politikas jaunumi

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs pārrunā iespējas attīstīt lauksaimniecības produkcijas eksportu uz Melnkalni

Viktorija Kalniņa, LR Zemkopības ministrija (ZM)
04.10.2016

Otrdien, 4. oktobrī, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs un ZM speciālisti tikās ar Melnkalnes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijā Ljiljanu Toškoviču. Ministrs iepazīšanās vizītes laikā Melnkalnes vēstniecei izklāstīja situāciju Latvijas lauksaimniecībā, mežsaimniecībā un zivsaimniecībā. Tāpat tika runāts par abu valstu ciešāku ekonomisko sadarbību tirdzniecībā ar nozaru produkciju.

Tikšanās laikā zemkopības ministrs vēstnieci informēja par to, ka Latvijas ražotāji ir ieinteresēti attīstīt lauksaimniecības produkcijas eksportu uz Melnkalni. “Nelielajos lauksaimniecības un kokrūpniecības produktu tirdzniecības apjomos abu valstu starpā saskatu potenciālu un iespēju gan Melnkalnes, gan arī Latvijas ražotājiem paplašināt savstarpējo sadarbību. Mēs esam gatavi iepazīstināt Melnkalnes patērētājus ar daudzās valstīs jau novērtētiem Latvijas produktiem, tostarp piena produktiem, gaļas izstrādājumiem, šokolādi un konditoreju, konservētām zivīm un citiem produktiem,” norādīja Jānis Dūklavs.

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs vēstniecei izteica atbalstu Melnkalnes ceļā uz integrāciju Eiropas Savienībā (ES) un NATO. Ministrs norādīja, ka Latvijas pārstāvji iespēju robežās gatavi sniegt savas zināšanas Melnkalnes Lauksaimniecības ministrijas kolēģiem par ES Kopējās lauksaimniecības politiku, tās likumdošanu, pārtikas drošības un fitosanitārijas jautājumiem, kā arī ES likumdošanas piemērošanu nacionālajos normatīvajos aktos.

Tāpat zemkopības ministrs sarunas laikā vēstnieci izteica vēlmi organizēt tikšanos ar Melnkalnes lauksaimniecības ministru ikgadējās pārtikas un lauksaimniecības izstādes “Zaļā nedēļa” laikā Berlīnē 2017. gada janvārī, lai pārrunātu Latvijas un Melnkalnes sadarbības iespējas lauksaimniecības nozarē.

LR Zemkopības ministrija (ZM)

x

Paroles atgadināšana