Pieredze

Stiprinās vietējo lauksaimnieku un pārtikas ražotāju pozīcijas Latvijas veikalos

Andris Bebrs, AgroPols
19.08.2009

Tagad Latvijā ražoto produktu īpašai pasniegšanai pievienojies arī universālveikals "Stockmann", aizsākot iniciatīvu "No Latvijas laukiem".


Arī  universālveikals "Stockmann" nepaliek malā un sāk sadarbību ar vairāk nekā desmit Latvijas produktu ražotājiem, kas pārstāv dažādus produktus - piena produktus, gaļas izstrādājumus, olas, zivju produktus, augļus un dārzeņus, maizes un konditorejas izstrādājumus, arī medu un tēju. T urpmāk pārtikas nodaļas sortimentu bagātinās jauni Latvijā ražoti produkti, kuru primārie kritēriji ir  augsta kvalitāte,  oriģinalitāte un  personīgā attieksme pagatavošanas procesā.

Līdz ar vietējās produkcijas sortimenta paplašināšanu ar izmeklētiem un oriģināliem produktiem no Latvijas, Stockmann mudina pārskatīt savu ēdienkarti un aicina sekot ikdienā patiešām lietot un izvēlēties arī pašmāju ražojumus. Šo ideju jau atbalsta vairāk nekā 20 sabiedrībā zināmas personības (viņu kopā ir Agnese Zeltiņa, Miks Ozoliņš, Elīna Doļģe, Zelta Zivtiņas Marija, Amber, Elita Moiseja, Inga Pūce, Viktors Ščerbatihs, Uldis Marhilēvičs, Cosmos, Vija Kilbloka, Māris Neikšāns, Intars Busulis, Laura Kosīte, Mārtiņš Freimanis, Liena Šomase, Ance Krauze, Valters Krauze, Jolanta Gulbe, Aurēlija Anužīte – Lauciņa, Žanete Jaunzeme – Grende, Jānis Deinats) , savukārt vairāki Latvijas pavāri ( Kaspars Jansons (Hotel Bergs), Ēriks Dreibants (Kaļķa Vārti), kā arī Māris Jansons (La Boheme)) ar iesaistīšanos projektā gatavi dalīties ar padomiem par ēdienu pagatavošanas noslēpumiem.

"Mēs esam sapratuši, ka Latvijas zemnieki ražo labu un garšīgu produkciju, mēs paplašināsim savu veikalu sortimentu ar dažādiem Latvijā ražotiem pārtikas produktiem. Arī mums nav mazsvarīgi, ka varēsim atbalstīt Latvijas mazos uzņēmējus," aizsākot iniciatīvu no "Latvijas laukiem", sacīja "Stockmann" direktors Kimmo Hutunens.

Šādu veikalu iniciatīvu atzinīgi novērtēja arī zemkopības ministrs Jānis Dūklavs. Viņš teicis: " Pats galvenais ieguvums no šīs akcijas ir tas, ka īsti Latvijas produkti iekaro arī lielo veikalu plauktus, tātad tie ir pieejami daudz plašākam cilvēku lokam. Mūsu ražotājiem ir sevišķi svarīgi, lai mūsu produkti „nepazustu” starp milzīgo piedāvājumu, lai būtu pamanāmi, tāpēc šādi īpaši izcelti vietējo ražotāju izstrādājumi noteikti palielinās arī to pārdošanas apjomus, ļaujot ražotājiem attīstīties un vairāk nopelnīt” .

Strenču novada zemnieku saimniecības "Veckūkuri" saimniece Ilvija Jakovina stāstīja, ka jau no gada sākuma zemnieku saimniecība ir runājusi ar "Stockmann" par iespēju realizēt veikalā dabisku nepasterizētu pienu, kas pildīts litra un divu litra plastmasas pudelēs. Viņa stāstīja, ka no savas vidēji lielās saimniecības, kurā ir 70 slaucamas govis, mēnesī uz vairāk nekā 50 tirdzniecības vietām Vidzemē un Rīgā tiek aizvestas 50 tonnas fasēta piena. Zemnieku saimniecībai tas ir izdevīgāk, nekā nodot pienu kādam no pārstrādes uzņēmumiem.

SIA "Trušu dārzs "Sveķi"" sadarbību ar "Stockmann" aizsāka 2002.gadā, piedāvājot realizācijai trušu gaļu. Fermā ir vairāk nekā 3000 trušu.

"Stockmann" mārketinga speciāliste Annika Dāvidsone uzsvēra, ka pircēji labprāt izvēlas Latvijas produktus, un aicināja arī mazos ražotājus nākt uz veikalu un piedāvāt savus produktus. Kā piemēru viņa minēja zemnieku saimniecību "Strēlnieki", kas veikalam piedāvā Amerikas lielogu dzērvenes un augstkrūmu mellenes, un jau pirmajā pārdošanas dienās šie produkti iemantojuši lielu pircēju uzmanību.

No paplašinātā produktu klāsta piena cienītājus pārsteigs svaigā piena ražotāji, zemnieku saimniecība „Veckūkuri”; SIA „Viesuļi” uzrunās medījumu piekritējus; tiem, kuri tradicionālo vistas olu vietā savu ēdienkarti grib dažādot ar paipalu oliņām jāmeklē zemnieku saimniecības „Pūcītes” produktu klāsts; Amerikas lielogu dzērvenes un augstkrūmu mellenes no zemnieku saimniecības „Strēlnieki” jau pirmajās pārdošanas uzsākšanas dienās iemantojušas lielu pircēju uzmanību. Citu zemnieku oriģinālie produkti universālveikalā Stockmann atrodami ar preču zīmi Jaunums no Latvijas laukiem!

AgroPols

x

Paroles atgadināšana