Pieredze

Augļu bagātība šajā rudenī rada vairāk raižu nekā prieka

Mārīte Ozoliņa, Bauskas dzīve
13.10.2009

(Fragments) Augļu bagātība šajā rudenī sagādā vairāk raižu nekā prieka – ābolu cena ir zema, tos nav, kur likt, jo mūspusē pārstrādes uzņēmumi nedarbojas. Gailīšu pagasta zemnieku saimniecība «Fišers» jau vairākus gadus specializējas dārzkopībā un ir piedzīvojusi dažādas sezonas.


«Tā labi sagadījies, ka mums šis nav izcilākais ražas gads. Novāksim visu, bet, vai pārdosim, par to šaubos,» saka Smaida Fišere. Viņa arī piebilst: «Mēs nevaram gausties. Dieviņš ir žēlojis, un visu septembri bija labs laiks augļu vākšanai. Kokos palikuši tikai vēlīno šķirņu āboli un bumbieri. Arī talcinieki labi strādā, jau jūtam, ka sezona tuvojas noslēgumam.»

Vēl viņa teic, ka nav jāuztraucas par kredītu nastu, jo ierasts saimniekot ar pašu naudu. Rēķināšana ir saimnieces stiprā puse, jo viņa savulaik strādājusi par grāmatvedi. Pievēršoties dārzkopībai, gan Smaida, gan viņas vīrs Vladimirs ir ļoti daudz mācījušies un centušies rūpēties, lai būtu kvalitatīva produkcija. Rīgas Centrāltirgū Fišeriem ir savs stends, kur ābolus tirgo saimnieks. Šajā rudenī cena salīdzinājumā ar pagājušo sezonu samazinājusies divkārši. Smaida cer, ka ar ziemas āboliem varēs nopelnīt vairāk. Piedāvājumā ir 12 ābolu šķirnes.

Bauskas dzīve

x

Paroles atgadināšana