Pieredze

Tallinas jaunatklātajā centrā "Solaris" iebrukušie griesti nav skāruši restorānu "Lido"

Daiga Kļanska, Leta-Nozare
14.10.2009

Tallinas tirdzniecības un izklaides centra "Solaris" jaunatklātajā kinozālē iebrukušie griesti nav skāruši restorānu "Lido", kas izvietots tirdzniecības centrā.

Kā aģentūru LETA informēja SIA "Lido" īpašnieks Gunārs Ķirsons, "Lido" atrodas netālu no vietas, kur iebruka griesti, taču tieši zaudējumi restorānam nav nodarīti.

Avārijas dēļ darbs bija apturēts uz trijām stundām, lai pārbaudītu elektroenerģijas un gāzes piegādes drošību.

Kopumā "Lido" darbība šajā tirdzniecības un izklaides centrā noritot veiksmīgi un to apmeklējot daudz cilvēku.

Kā vakar, 13.okt., vēstīja "Eesti Päevaleht Online", vakar tirdzniecības un izklaides centra "Solaris" kinozālē iebrukuši griesti, taču laimīgā kārtā neviens nav cietis.

"Negadījuma brīdī kinozālē "Cinamon" netika demonstrēta neviena filma un tajā neatradās skatītāji. Visi kinoteātra darbinieki ir atradušies, un neviens nav pazudis," sacīja "Solaris" menedžere Anneli Palvadre.

Kā skaidroja Palvadre, kinozālē iebrukuši piekaramie griesti, jo virs tās no ugunsdzēšanas ūdens izsmidzināšanas sistēmas radusies ūdens noplūde.

Tallinas tirdzniecības un izklaides centrs "Solaris" tika atklāts tikai pagājušo sestdien. Tā būvniecības darbi izmaksāja 1,2 miljardus Igaunijas kronu (53,88 miljonus latu).

SIA "Lido" bistro un ekspresrestorāna atvēršanā ieguldīja divus miljonus eiro (1,4 miljonus latu), aģentūru LETA iepriekš informēja "Lido" mārketinga vadītāja Ieva Veinberga.

Jau ziņots, ka "Lido" pagājušo gadu noslēdzis ar 1 884 832 latu zaudējumiem, kas ir 2,1 reizi lielāki nekā pirms gada. "Lido" zaudējumi 2007.gadā bija 897 289 lati. 2006.gadā uzņēmums nopelnīja 140 719 latus.

Pagājušā gadā uzņēmuma apgrozījums palielinājies par 5% un sasniedzis 25,4 miljonus latu. 2007.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 24,16 miljoni latu. 2006.gadā "Lido" apgrozījums bija 21,41 miljons latu.

"Lido" nodarbojas ne tikai ar sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumiem, bet veic arī gaļas un zivju pārstrādi.

Leta-Nozare

x

Paroles atgadināšana