Kooperācija

Pieredzes apmaiņas brauciens LPKS vadītājiem


29.09.2010, 10:00, LPKS "Piena ceļš" birojā Stopiņu novada Ulbrokā

Š.g. 29. septembrī, Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija sadarbībā ar Valsts Lauku Tīklu organizē pieredzes apmaiņas braucienu Latvijas lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvu (LPKS) vadītājiem ar mērķi iepazīstināt viņus ar Latvijas lielāko piena nozares kooperatīvu - LPKS "Piena ceļš" un LPPKS "Trikāta KS" darba pieredzi.

Semināra sākums plkst. 10.00 LPKS "Piena ceļš" birojā Stopiņu novada Ulbrokā, kur LPKS "Piena ceļš" valdes priekšsēdētāja Ilze Aizsilniece pastāstīs par kooperatīva "Piena ceļš" izveidošanu, ikdienas darbu un attīstības plānošanu. Savukārt, LPPKS "Trikāta KS" direktors Raimonds Freimanis pastāstīs par kooperatīva "Trikāta KS" un kooperatīva īpašumā esošā pārstrādes uzņēmuma "Trikātas siers" darbu un attīstības plānošanu. Pēcpusdienā semināra dalībnieki kopīgi dosies uz LPKS "Piena ceļš" piederošo pārstrādes uzņēmumu "Jaunpils pienotava", kur iepazīsies ar pienotavas darbu.

LPKS "Piena ceļš" 2004. gadā izveidoja 9 zemnieku saimniecības. Šobrīd kooperatīvā ir 90 biedri, tam pieder SIA "Agrera" un A/s "Jaunpils pienotava", un kooperatīva gada apgrozījums sasniedzis 9 miljonu latu gadā. LPPKS "Trikāta KS" tika dibināts 2003. gadā, sanākot kopā 17 zemnieku saimniecībām. Šobrīd kooperatīvā ir vairāk kā 250 biedri, tā īpašumā ir piena pārstrādes uzņēmums A/s "Trikātas siers" un kooperatīva gada apgrozījums ir gandrīz 9 miljoni latu.



Atbildīgais
Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija sadarbībā ar Valsts Lauku Tīklu

Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija (LLKA)

x

Paroles atgadināšana