Kooperācija

Aug atbalstītāju skaits zemniekiem piederošas pārstrādes rūpnīcas projektam

Dana Hasana, Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija (LLKA)
21.09.2010

Piena kooperatīvu apvienība kļūst lielāka – vēl 7 piena ražotāju kooperatīvi ir izteikuši atbalstu „Trikāta KS”, „Dzēse” un „Piena partneri KS” piena pārstrādes rūpnīcas projektam, kas tika izstrādāts un iesniegts Zemkopības ministram J.Dūklavam šā gada 15.jūlijā, lai pretendētu uz Eiropas savienības piešķirto līdzfinansējumu 9 miljonu latu apmērā piena nozares restrukturizācijai.


Aug atbalstītāju skaits zemniekiem piederošas pārstrādes rūpnīcas projektam

Piena kooperatīvu apvienība kļūst lielāka – vēl 7 piena ražotāju kooperatīvi ir izteikuši atbalstu „Trikāta KS”, „Dzēse” un „Piena partneri KS” piena pārstrādes rūpnīcas projektam, kas tika izstrādāts un iesniegts Zemkopības ministram J.Dūklavam šā gada 15. jūlijā, lai pretendētu uz Eiropas savienības piešķirto līdzfinansējumu 9 miljonu latu apmērā piena nozares restrukturizācijai.

Zemnieki gaida, ka 28. septembrī plānotās Ministru kabineta sēdes laikā tiks apstiprināti grozījumi Ministru kabineta noteikumos „Par valsts un Eiropas Savienības atbalstu lauku attīstībai Latvijas lauku attīstības programmas pasākuma "Lauksaimniecības produktu pievienotās vērtības radīšana" ietvaros, kas apstiprinās nosacījumus piena nozares restrukturizācijai piešķirtā Eiropas finansējuma izmantošanai.

Vairāk nekā 1000 zemnieku saimniecību, kas pārstāv jau desmit piena ražotāju kooperatīvus, ir parakstījušas un iesniegušas vēstuli Zemkopības ministram Jānim Dūklavam, aicinot ministru ātrāk nākt klājā ar atbildi - kad zemnieki var sagaidīt lēmuma pieņemšanu? Piena ražotāji ir noraizējušies par neskaidro un ieilgušo šā jautājuma izskatīšanu no ministrijas puses, ņemot vērā to, ka ministrs savulaik nācis klāja ar paziņojumu par lēmuma pieņemšanu augusta beigās un vairākkārtīgi pārmetis, ka zemnieki nespēji vienoties, lai arī pirmais projekta kopsavilkums tika iesniegts ministrijā jau šā gada 15. jūlijā.

„Mēs gribam konstruktīvu sarunu, kas skaidri un gaiši dotu zemniekiem saprast finansējuma piešķiršanas izredzes . Lai vēlreiz apliecinātu, ka zemnieki tomēr ir vienoti, šodien iesniedzām ministram kārtējo vēstuli, ko parakstījuši 10 piena kooperatīvi ar 1200 biedriem un kopējo saražotā piena apjomu 270 tonnas dienā” , uzver piena kooperatīva „Dzēse” vadītājs Māris Petrēvics.

Ar šo vēstuli piena ražotāji vēlreiz apstiprina ministram, ka ir vienoti un spējīgi realizēt zemniekiem piederoša pārstrādes uzņēmuma projektu. Lai to īstenotu, piena kooperatīvu biedri griezušies pie ministrijas pēc atbalsta ELFA līdzfinansējuma saņemšanai programmas „Lauksaimniecības produktu pievienotās vērtības radīšana” ietvaros.

Par šo tēmu sk. arī rakstus
http://www.agropols.lv/?menu=14&newsid=94019
http://www.agropols.lv/?menu=14&newsid=93978

Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija (LLKA)

x

Paroles atgadināšana