Kooperācija

Konkurss "Gada labākais lauksaimniecības kooperatīvs"


10.11.2010

Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija (LLKA) organizē konkursu "Gada labākais lauksaimniecības kooperatīvs", kura mērķis ir noskaidrot veiksmīgākās lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības (LPKS) šādās nominācijās - "Gada uzticamākais kooperatīvs", "Gada kooperatīvs izaugsmē", "Reģiona labākais kooperatīvs". Tāpat ar konkursa palīdzību plānots veicināt Latvijas lauksaimniecības kooperatīvu atpazīstamību un popularitāti, informēt sabiedrību par labākajiem Latvijas lauksaimniecības kooperatīviem, to sasniegumiem un paaugstināt zemnieku motivāciju kooperēties.

Lai noteiktu labākos lauksaimniecības kooperatīvus, laika posmā no 2010. gada 10. novembra līdz 2010. gada 20. decembrim lauksaimnieciskās produkcijas ražotāji aicināti balsot par, viņuprāt, labākajiem kooperatīviem Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra birojos, Hipotēku bankas filiālēs, mājas lapā http://balso.llka.lv .

Saskaņā ar konkursa nolikumu konkursā varēs balsot tikai par atbilstīgām LPKS. Kooperatīvu atbilstības izvērtēšana notiek katru gadu, pārbaudot, vai tā iepriekšējā gada saimnieciskās darbības rādītāji atbilst Ministru kabineta noteikumos Nr. 1491 "Noteikumi par lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības reģistrācijai nepieciešamajiem dokumentiem un šīs sabiedrības atbilstības izvērtēšanu atbalsta piešķiršanai" minētajiem kritērijiem. 2010. gada atbilstīgos kooperatīvus var atrast LLKA mājas lapā www.llka.lv . Atbilstīgo lauksaimniecības kooperatīvu saraksts ir pievienots arī konkursa balsošanas veidlapām. "Ja zemnieks vēlas kļūt par biedru kādā no lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvajām sabiedrībām, tad iesakām tam pārliecināties, vai konkrētais kooperatīvs ir saņēmis atbilstību. Atbilstības izvērtēšanas procedūra ir pietiekami stingra. Rezultātā kooperatīvi, kas kritērijus izpilda, ir uzskatāmi par uzticamiem un stabiliem sadarbības partneriem," uzskata LLKA izpilddirektore Linda Bille.

"Šī konkursa ietvaros tiks noskaidrots zemnieku viedoklis par lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvajām sabiedrībām Latvijā," teic L.Bille. Gala vērtējumā 50% veidos zemnieku balsojuma rezultāti un 50% - ekspertu komisijas viedoklis. Ekspertu komisijā piedalīsies LLKA valdes priekšsēdētājs I.Jansons, LLKA izpilddirektore L.Bille, Zemkopības ministrijas Lauku attīstības departamenta direktore L.Jansone, Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra valdes priekšsēdētājs M. Cimermanis un žurnāla "Agro Tops" galvenā redaktore Anita Pirktiņa.

Hipotēku bankas atbalsta programmu pārvaldes ALTUM vadītājs Juris Cebulis: "Hipotēku banka kā ilgstošs lauksaimnieku sadarbības partneris novērtē lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvo sabiedrību ieguldījumu nozares attīstībā un cer, ka šāds konkurss kļūs par tradīciju, kas mudinās lauksaimniecības produktu ražotājus kļūt vēl efektīvākiem un spēcīgākiem. Ikdienā strādājot ar lauksaimniecības nozares uzņēmumiem redzam, ka sadarbība un kooperācija ir svarīgs lauksaimniecības produkcijas ražotāju darba instruments, kas palīdz samazināt izmaksas un palielināt ražošanas efektivitāti."

Konkursa uzvarētāju godināšana notiks 2011. gada 21. janvārī. Šo konkursu LLKA plāno iedibināt kā ikgadēju tradīciju, lai gada nogalē noteiktu veiksmīgi strādājošos un augošos lauksaimniecības kooperatīvus Latvijā.

Konkursa atbalstītāji: Hipotēku banka, SIA "Amazone", SIA "DeLaval", SIA "SilJa", SIA "CrossChem", A/s "Dobeles Dzirnavnieks", SIA "Volvo Truck Latvia", žurnāls "Agro Tops", Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs.



Atbildīgais
LLKA

Izziņas

Ilze Meržvinska


Projektu vadītāja


Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija


tālrunis 25445450; 67027546


e-pasts ilze.merzvinska@llka.lv

Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija (LLKA)

x

Paroles atgadināšana