Viedokļi

Šolks: Krievijas investīcijas neapdraud Latvijas piena nozari

Ilze Vabole, AgroPols
02.11.2011

Fakts, ka Krievijas uzņēmējs Jevgeņijs Varovs iegādājies 91,89% piena pārstrādes uzņēmuma AS "Valmieras piens" akciju (sk. rakstu http://www.agropols.lv/?menu=55&newsid=95083), nav nekas īpašs un nav saskatāmi draudi Latvijas piena nozarei, biznesa portālam "Nozare.lv" norādīja Latvijas Piensaimnieku centrālās savienības valdes priekšsēdētājs Jānis Šolks.

"Es nedalītu, vai investori ir no Krievijas, Īslandes vai Vācijas. Latvijas uzņēmumi paši par sevi, ņemot vērā valsts politiku reāli neatbalstīt nodokļu maksātājus, ir vāji un tiem nepieciešami investori," skaidroja Šolks.

Līdz šim Krievijas investori piena nozarē neesot bijuši, bet viņi strādājuši citās nozarēs. "Jāskatās objektīvi, no kurienes ir lielākās investīcijas Latvijā? No Krievijas, Vācijas un Skandināvijas," uzsver piensaimnieks.

Tam, vai investori ir no rietumiem, austrumiem, dienvidiem vai ziemeļiem, "šajā globalizācijas procesā vairs nav nozīmes". Svarīgi esot, lai ir darba vietas, pārstrādāts piens un tiek maksāti nodokļi.

"Lai no kurienes būtu investors, viņš brauc uz Latviju un atstāj šeit naudu, lido ar "airBaltic" un vēl daudz ko izdara - pienesums ir no visām pusēm," uzsver Šolks.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana