Laidiens no arhīva:

Ražība

Pieteikšanās uz piena kvotas nacionālo rezervi

Inese Bernere, AgroPols
01.03.2004

Pamatojoties uz piena ražotāju iesniegumiem, ir pieņemti Ministru kabineta noteikumi Nr. 81 "Piena ražošanas kvotu sadales un piešķiršanas, kā arī informācijas vākšanas un administrēšanas kārtība" (sk. informāciju par kritērijiem 10. lpp.- red.).
Pieņemtie grozījumi piena ražotājiem dod iespēju līdz 15. martam pieteikties uz piena kvotu no nacionālās rezerves. Turpmāk skaidrojums, ko nozīmē pieteikšanās kritēriji uz minēto piena kvotu.
1. Slaucamo govju ganāmpulka paplašināšana nozīmē, ka ganāmpulkā jābūt palielinātam slaucamo govju skaitam laika posmā no 2002. gada 1. oktobra līdz 2004. gada 1. martam, kaut vai par vienu slaucamo govi. Jābūt sakārtotam ganāmpulka un dzīvnieku reģistram, kā to nosaka MK noteikumi par dzīvnieku reģistrāciju. Ja ganāmpulkā pirmpiene ir izmantota ganāmpulka atražošanai, to neuzskata par govju skaita palielināšanu un kvotu nepiešķir. Kvotu nepiešķir arī par telēm, kuras ir grūsnas, sēklotas, vēl sēklojamas vai iepirktas.
2. Lai apliecinātu saimniecībā ieguldītās investīcijas, iesniegumam jāpievieno investīciju apliecinošs dokuments - tātad preču-rēķina pavadzīmes kopijas.
3. Piena ražošanas rādītāju palielinājums - ražības kāpinājums nozīmē 2003. gada pārraudzības ganāmpulka izslaukuma palielinājumu salīdzinājumā ar 2002. gada ganāmpulka pārraudzības izslaukumu.
4. Piena ražotājs, kurš uzsācis piena piegādes piena pircējam laikā no 2003. gada 1. oktobra līdz 2004. gada 15. martam, nozīmē: ja references gadā piens nav pārdots vispār vai tas realizēts nepilnu references gadu, tad, lai pieteiktos uz kvotu, jau no 2003. gada 1. oktobra bija jāuzsāk piena pārdošana.
Papildus darām zināmu, ka piena ražotājam piešķirto piena kvotu likumdošanā noteiktajā kārtībā šobrīd drīkst pārreģistrēt mantojuma un dāvinājuma ceļā. Tas pats attiecas arī uz tiem gadījumiem, ja tiek mainīts juridiskais statuss - pārreģistrācija no fiziskas personas uz juridisku personu vai otrādi.
Lai varētu veikt pārreģistrāciju, piena kvotas īpašniekam ir jāiesniedz iesniegums, kurā norādīts piena kvotas pārreģistrācijas iemesls, klāt pievienojot likumdošanā noteiktos apliecinošos dokumentus.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana