Labās ziņas

Balva „Par mūža ieguldījumu lauksaimniecībā” šogad piešķirta Jēkabam Spickus

Ilze Vabole, AgroPols
18.10.2011

14. oktobrī Saulkrastos, viesu namā „Minhauzena Unda” zemkopības ministrs Jānis Dūklavs paziņoja konkursa „Sējējs – 2011” laureātus un veicināšanas balvu saņēmējus – lauksaimniekus, lauku uzņēmējus, mazpulka dalībnieku, kā arī balvas „Par mūža ieguldījumu” ieguvēju, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa.

Šogad laureāta nosaukums, sudraba medaļa, diploms un balva tika piešķirta vienpadsmit konkursa dalībniekiem. Laureāta nosaukums konkursa grupā „Piena ražošana” tika piešķirts Viesītes novada zemnieku saimniecībai „Kalna Dambrāni” un tās īpašniecei Ivetai Tīrumniecei, laureāta nosaukums grupā „Gaļas ražošana” piešķirts Kandavas novada zemnieku saimniecībai „Krikši” un tās īpašniecei Santrai Celmiņai un grupā „Augkopība” tika piešķirts Baltinavas novada zemnieku saimniecībai „Riekstiņi” un tās vadītājam Guntaram Bartkevičam. Savukārt konkursa grupā „Lauksaimniecības kooperatīvs” par labāko atzīta Stopiņu novada lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība „Piena ceļš” un tās vadītāja Ilze Aizsilniece.

Šogad jaunieviestajā konkursa grupā „Gada lauku attīstības projekts lauksaimniecībā” laureāta nosaukumu ieguva Aizputes zemnieku saimniecība „Jaunkalni” un tās īpašnieks Gatis Zonenbergs, konkursa grupā „Gada lauku attīstības projekts pārtikas ražošanā” – Aizputes novada SIA „ELPA” un tās vadītājs Gundars Sisenis un konkursa grupā „Gada lauku attīstības projekts inovācijās” – Viesītes novada SIA „RA 5” un tās vadītāja Jolanta Kovnacka.

Laureāta nosaukums konkursa grupā „Ģimene lauku sētā” tika piešķirts Engures novada SIA „Mauriņi S”, kurā saimnieko Māris un Olita Sili. Par veiksmīgāko jauno zemnieku atzīta Engures novada individuālā komersanta „Madara Stūrmane” īpašniece Madara Stūrmane. Savukārt nosaukumu „Rītdienas sējējs – mazpulka dalībnieks” ieguva Viesītes mazpulka dalībniece Ieva Feldmane, tās vadītāja – Rudīte Feldmane. Par labāko jauno zinātnieku lauksaimniecībai un lauku attīstībai šogad atzīts Imants Jansons, izstrādājot promocijas darbu „Fito un organisko skābju piedevu ietekme uz cūku produktivitāti un gaļas kvalitāti”, tā vadītāji profesors Jānis Nudiens un akadēmiķis, profesors Aleksandrs Jemeļjanovs.

Balva „Par mūža ieguldījumu lauksaimniecībā” šogad piešķirta lauksaimniekam Jēkabam Spickus, kas joprojām praktiski darbojas lauksaimnieciskajā ražošanā un vada SIA „Dzimtene” Tukuma novadā. Savukārt veicināšanas balvas un diplomus kopumā saņēma 17 konkursa dalībnieki visās konkursa grupās.

Svinīgajā konkursa „Sējējs – 2011” dalībnieku godināšanas pasākumā piedalījās arī Valsts prezidents Andris Bērziņš un Ministru prezidents Valdis Dombrovskis.

Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas (LLKA) valdes priekšsēdētāja Induļa Jansona biznesa portālam Nozare.lv paustais viedoklis par konkursu: "Konkursam ir jākļūst par galveno gada notikumu lauksaimniecībā Latvijā, pārstāvot labākos kooperatīvu un individuālo saimnieku panākumus nozarē. Konkursa nominācijas ir aktuālas, pēdējo gadu laikā konkursa līmenis ir cēlies, un tas šogad ir ieguvis visu lauksaimnieku atzinību."

Sk. Konkursa “Sējējs – 2011” pilnos vērtēšanas rezultātus piev. failā.   

AgroPols

x

Paroles atgadināšana