Citas ziņas sadaļā
Noteikti Meža nozares Gada balvas "Zelta čiekurs" laureāti
Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs apbalvo nozares pārstāvjus par nozīmīgu ieguldījumu lauksaimniecībā
Apbalvoti Gada balvas zivsaimniecībā Lielais loms 2016 laureāti
Par konkursa Sējējs 2016 laureātu nominācijā Labākais kooperatīvs kļūst LPKS Durbes grauds
Apbalvoti konkursa Sējējs 2016 laureāti
Tiešraidē varēs vērot konkursa Sējējs 2016 laureātu apbalvošanu
Līdz šā gada 1. oktobrim ir iespēja pieteikt pretendentus apbalvošanai ar Zivju fonda atzinības rakstu
Veiksmīgi noslēgusies pieteikšanās platību maksājumiem
LAD uzsāk valsts papildu atbalsta izmaksu piena ražotājiem
LLKA pārstāve Edīte Strazdiņa ievēlēta "ECR Baltic" padomē
Labās ziņasPozitīva ziņa kūpinātas gaļas un zivju ražotājiemDagnija Muceniece, LR Zemkopības ministrija (ZM)
02.07.2014 Otrdien, 1. jūlijā, Briselē Eiropas Komisijas (EK) Pastāvīgās komitejas sēdē tika pieņemta EK regula, ar kuru atsevišķām Eiropas Savienības dalībvalstīm, tajā skaitā arī Latvijai, tika piešķirta nacionālā atkāpe maksimāli pieļaujamam benzo(a)pirēna līmenim tradicionālajos kūpinājumos. Otrdien, 1. jūlijā, Briselē Eiropas Komisijas (EK) Pastāvīgās komitejas sēdē tika pieņemta EK regula, ar kuru atsevišķām Eiropas Savienības dalībvalstīm, tajā skaitā arī Latvijai, tika piešķirta nacionālā atkāpe maksimāli pieļaujamam benzo(a)pirēna līmenim tradicionālajos kūpinājumos. Tas nozīmē, ka turpmākos trīs gadus ražot un izplatīt kūpinātu gaļu un gaļas produktus ar tradicionālām metodēm tikai savas valsts teritorijā varēs Latvija, Īrija, Spānija, Horvātija, Kipra, Polija, Portugāle, Rumānija, Slovākija, Somija, Zviedrija un Lielbritānija. Savukārt kūpinātas zivis un zivju produktus ar tradicionālajām metodēm savas valsts teritorijā turpmākos trīs gadus varēs izplatīt Latvija, Īrija, Rumānija, Somija, Zviedrija un Lielbritānija. Gaļas un zivju kūpinājumu ražojumiem, kā līdz šim, regulas prasības nosaka pieļaujamo benzo(a)pirēna normu līdz 5 mikrogramiem uz kilogramu. Šī ir pozitīva ziņa Latvijas gaļas un zivju kūpinājumu ražotājiem, tā nodrošinās, ka no tirgus nepazudīs produkti, kuri iegūti ar tradicionālām metodēm, tā neradīs negatīvu ietekmi mazajiem un vidējiem uzņēmumiem, uzsver zemkopības ministrs Jānis Dūklavs. Dalībvalstīm, kurām piešķirta šī nacionālā atkāpe, būs jāturpina veikt monitorings un jāīsteno labas ražošanas programmas. Komisijas regula par nacionālo atkāpi stāsies spēkā 2014.gada 1.septembrī un tā tiks pārskatīta pēc trīs gadiem. |