Labās ziņas

Darba aizsardzības labas prakses konkursā galveno balvu saņēmis Lauku atbalsta dienests

Kristīne Miļūna, Nac.ag. LETA
27.10.2014

Valsts darba inspekcijas (VDI) rīkotajā darba aizsardzības labas prakses balvu konkursā "Zelta ķivere" lielo uzņēmumu kategorijā šogad galveno balvu saņēmis Lauku atbalsta dienests (LAD), aģentūru LETA informēja inspekcijas pārstāvis Uģis Kozlovskis.

LAD ir pirmā un vienīgā valsts iestāde, kas līdz šim piedalījusies konkursā un izcīnījusi pirmo vietu. Par noteicošo uzvaras iemeslu konkursa žūrija atzinusi LAD izstrādāto vietni " www.sajutugids.lv ", kurā ikviens interesents var iegūt praktiskus un vizuāli atraktīvi noformētus padomus labākām sajūtām darba vietās.

Konkursa kategorijā lielajiem uzņēmumiem otro vietu ieguva SIA "Cemex", bet trešo vietu savā starpā dalīja AS "Aldaris" un SIA ""Ventspils nafta" termināls".

Savukārt mazo uzņēmumu kategorijā pirmo vietu ieguva SIA "DPA", bet otro vietu - SIA "Out Loud". Tikmēr uzņēmumi SIA "Grifs AG", AS "Swedbank" un AS "Cēsu alus" ieguva veicināšanas balvas.

"Esmu gandarīts, ka Latvijā ir atbildīgi uzņēmumi, kas investē līdzekļus un meklē inovatīvus veidus, lai nodrošinātu darbiniekiem veselīgas darba vietas ne tikai normatīvo aktu robežās, bet arī ārpus tām. Šādi darba devēji apzinās darbinieku vērtību, kas nākotnē nodrošina darbinieku uzticību un paaugstina produktivitāti, kā arī veicina patīkamāku uzņēmuma mikroklimatu," uzsver VDI direktors Renārs Lūsis.

Jau ziņots, ka balvas mērķis ir izcelt uzņēmumus, kuri demonstrējuši ievērojamu un inovatīvu sniegumu drošu un veselībai nekaitīgu darba apstākļu nodrošināšanā.

Uzņēmumi tika vērtēti divās kategorijās - lielie un mazie uzņēmumi.

Pirmo vietu ieguvēji tiek izvirzīti Eiropas mēroga labas prakses balvas konkursam, kas noslēgsies 2015.gada pavasarī Bilbao, Spānijā.

Nac.ag. LETA

x

Paroles atgadināšana