Labās ziņas

Pasniegs gada balvu zivsaimniecībā "Lielais loms"

Ilze Rūtenberga-Bērziņa, Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC)
20.11.2015

Piektdien, 20. novembrī,  Zemkopības ministrijā svinīgā ceremonijā pirmo reizi pasniegs Gada balvu zivsaimniecībā "Lielais loms". Ideja par nepieciešamību izveidot šādu īpašu balvu, radās Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) speciālistiem.

Mārtiņš Cimermanis, LLKC valdes priekšsēdētājs: "Mums šķita nepieņemami, ka tik ietekmīgai nozarei, kāda ir zivsaimniecība, nav savas balvas, kas tiktu pasniegta par īpašiem sasniegumiem, kā tas ir lauksaimniekiem konkursā "Sējējs" vai mežiniekiem konkursā "Zelta čiekurs". Lai gan mūsu ideju par balvu "Lielais loms" nozares ļaudis uztvēra piesardzīgi, ir prieks, ka pretendentus izvirzīja visās nominācijās."

Jānis Dūklavs, zemkopības ministrs: "Šogad iedibinātais konkurss zivsaimniekiem "Lielais loms - 2015" ir patīkams pavērsiens, lai godinātu centīgākos zivsaimniecības nozarē, atskatītos uz paveikto un nozares cilvēkiem pateiktu paldies par darbu, ko viņi diendienā dara."

Pretendentus konkursam varēja izvirzīt kā zivsaimniecības nozares uzņēmumi un nevalstiskās organizācijas, tā arī pašvaldības. Kopumā konkursa nominācijām izvirzīja 18 pretendentus: kā pārstrādes uzņēmumus, tā nozares speciālistus un akvakultūras uzņēmumus.

Gada balvai "Lielais loms - 2015" vērtēja šādas nominācijas - "Gada uzņēmums zivsaimniecībā", "Jauns un daudzsološs nozarē", "Par inovatīvu uzņēmējdarbību", kā arī "Par mūža ieguldījumu zivsaimniecībā".

Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC)

x

Paroles atgadināšana