Dokumenti

LR likuma "Par maizes ražošanas uzņēmumu privatizāciju" pirmredakcija. 1993/04/26

Andris Miglavs, Roberts Zīle, AgroPols
26.04.1993

Īstenojot 1992.gada decembrī sagatavoto Latvijas labības un labības produktu tirgus izveidošanas un koncerna “Latvijas labība” reorganizācijas koncepciju, 1993.gada pavasarī Lauksaimniecības ministrija pievērsās maizes ražošanas valsts uzņēmumu sistēmas demonopolizācijai un privatizācijai. Netika ieraudzīti iemesli radīt citu privatizācijas procedūru, kā jau bija aprobēta gaļas ražošanas uzņēmumu privatizācijā: valsts uzņēmumu sadalīšana atsevišķi funkcionējošās uzņēmējdarbības vienībās, pārveidošana akciju sabiedrībās, ar sekojošu akciju realizāciju, šajā procesā skaidri radot vietu stratēģiskā investora interesei piedalīties privatizācijas procesā. Vienīgā principiālā atšķirība, ka no akciju sadalījuma paketēs tika izslēgta lauksaimniekiem un darījumu partneriem rezervējamās akcijas. ### Kā pielikums pievienota likuma pirmredakcija PDF formātā. ### Tāpat pievienota saite uz likuma 1993/06/01 nobalsoto redakciju.


PROJEKTS
1. lasījumam


26.04.93.


 


Latvijas Republikas likums


par maizes ražošanas uzņēmumu privatizāciju


I. Nodaļa. Vispārīgie noteikumi


1. pants. Likuma darbība un uzdevumi


Saskaņā ar šo likumu ir privatizējami valsts maizes ražošanas uzņēmumi;


2. pants. Maizes ražošanas uzņēmumu privatizācijas tiesiskais pamats


Maizes ražošanas valsts uzņēmumu pārveidošanas un privatizācijas tiesiskais pamats ir šis likums, likums "Par privatizējamo valsts un pašvaldību īpašuma objektu (uzņēmumu) un to mantas novērtēšanas kārtību". Ar maizes ražošanas uzņēmumu privatizāciju saistītajos jautājumos, kuri nav noregulēti šajos likumos, jāvadās pēc citiem Latvijas Republikas likumdošanas aktiem.


II. nodaļa. Privatizācijas kārtība un institūcijas


3. pants. Privatizācijas kārtība


Maizes ražošanas uzņēmumi ir privatizējami kārtībā, kas noteikta Latvijas Republikas likuma "Par gaļas pārstrādes uzņēmumu privatizāciju" 3.­18.’pantos noteiktajā kārtībā, ievērojot šā likuma 4.’-’5. pantos noteiktos papildinājumus.


4. pants. Privatizējamo objektu noteikšana


Privatizācijas komisija uz pastāvošo valsts maizes ražošanas uzņēmumu atsevišķo tehnoloģiski un organizatoriski nošķiramo ražotņu bāzes valsts statūtsabiedrību veidošanas procesā izveido patstāvīgas saimnieciskas vienības, kas turpmāk privatizējami kā atsevišķi objekti.


5. pants. Pamatkapitāla sadalījums.


Privatizācijas komisija nosaka akciju realizācijas konkrēto sadalījumu sekojošām pretendentu grupām, ievērojot šajā pantā noteiktās robežas no kopējās akciju vērtības:


- pensiju fondam - ne mazāk kā 5 % akciju;


- darbiniekiem personāla akcijas - ne mazāk kā 10’% akciju;


- citiem uzņēmējiem kā nedalāma pakete- 65 - 85 %, kas realizējamas šā likuma . pantā noteiktajā kārtībā.


 

AgroPols

x

Paroles atgadināšana