Briseles koridoros lemj par mums

Komisija atbalsta arī Latvijas piena produktu un augļu veicināšanas programmas

Agnese Krieviņa, AgroPols
31.07.2009

Eiropas Komisija atbalstījusi 16 lauksaimniecības produktu veicināšanas programmas, tajā skaitā 4 attiecas uz piena nozari, no kurām viena tiks īstenota Latvijā. Tāpat atbalstīto produktu starpā ir gaļa, augļi un dārzeņi, bioloģiskie produkti, medus, puķes, vīns un olīveļļa. No atbalstītajām programmām viena tiks īstenota arī Latvijas augļu sektorā. Kopējais šīm programmām, kas ilgst no viena līdz trim gadiem, atvēlētas budžets ir EUR 62,1 milj., no kuriem EUR 27,8 milj. veido ES finansējums.
Lauksaimniecības komisāre M.F.Bēla (M.F.Boel) izteikusi gandarījumu, ka atbalstīto nozaru starpā ir piena nozare, jo, kā Komisija norādījusi savā nesenajā ziņojumā, veicināšanas pasākumi ir viens no veidiem, kā Komisija plāno palīdzēt nozarei pārvarēt krīzi. Piena veicināšanas programmām kopējā piešķirtā atbalsta summa ir EUR 19,5 milj., no kuriem EUR 8,1 milj. ir ES finansējums. Programmas tiks īstenotas Lielbritānijā (kopējā summa EUR 9,0 milj.), Francijā/Nīderlandē (EUR 8,9 milj.), Somijā (EUR 1,2 milj.) un Latvijā (EUR 348 tūkst., tajā skaitā EUR 174 tūkst. ES finansējums).
Savukārt veicināšanas programmai augļu sektorā Latvijā kopējais budžets veido EUR 991 tūkst., no kuriem EUR 496 tūkst. ir EU finansējuma daļa.
Atbalsts veicināšanas programmu ietvaros tiek paredzēts publicitātes pasākumiem un informatīvajām kampaņām, īpaši uzsverot ES produktu kvalitāti, higiēnas un nekaitīguma, vides un dzīvnieku labturības prasību ievērošanu, kā arī dalībai izstādēs u.c.
Avots: EC press release, 23.07.2009; “Agra Facts” Nr.59-09, 24.07.2009

AgroPols

x

Paroles atgadināšana