Briseles koridoros lemj par mums

EK ES Oficiālajā Vēstnesī publicējusi jauno bioloģiskās lauksaimniecības produktu logotipu

Aija Zariņa, AgroPols
31.03.2010

EK ES Oficiālajā Vēstnesī publicējusi jauno bioloģiskās lauksaimniecības produktu logotipu

Pievienotie dokumenti

logo_org.pdf
31. martā Eiropas Komisija (EK) Eiropas Savienības (ES) Oficiālajā Vēstnesī  ir publicējusi jauno bioloģiskās lauksaimniecības produktu logotipu.

No 2010. gada 1. jūlija tas kļūs obligāts un tirgū parādīsies divu pārejas perioda gadu laikā.

Jaunajā logotipā uz zaļa karoga fona attēlotas 12 zvaigznes, kas izvietotas lapas formā. Logotipa autors ir Dušans Milenkovičs, kurš uzvarēja ES bioloģiskās lauksaimniecības logotipa konkursā (sk. rakstu).

Jaunā logotipa mērķis ir vairot patērētāju uzticēšanos un veicināt Eiropas bioloģiskās lauksaimniecības apakšnozares attīstību. Logotipu izmantos gan Eiropas Savienībā, gan ārpus tās robežām, un to izvietos uz fasētiem bioloģiskās lauksaimniecības produktiem.

Bioloģiskās lauksaimniecības logotips uz konkrēta produkta nozīmē to, ka šis produkts pilnībā atbilst Eiropas bioloģiskās lauksaimniecības standartiem.

Līdzās bioloģiskās lauksaimniecības logotipam kā produktu identificējošs jauns papildu elements tiks norādīts standartizēts sertificējošās iestādes kods un produkta sastāvā esošo lauksaimniecības izejvielu audzēšanas vieta.

Logotipu nav atļauts pārveidot vai pievienot tam citus papildinošus elementus, tomēr šis aizliegums neizslēdz iespēju, ka jauno ES bioloģiskās lauksaimniecības logotipu varētu papildināt jau pastāvošs valsts vai privāts marķējums.
Avots: http://ec.europa.eu/agriculture/newsroom/en/392.htm

AgroPols

x

Paroles atgadināšana