Briseles koridoros lemj par mums

Esi aktīvs: Izsaki savu viedokli par EK dokumentu "Zaļā grāmata. Meža aizsardzība un meža informācija ES - gādājot par mežu gatavību klimata pārmaiņām" līdz 31. jūlijam

Aija Zariņa, AgroPols
09.07.2010

Zemkopības ministrijā (ZM) 7. jūlijā notikušajā Meža konsultatīvās padomes (MKP) sēdē diskutēja par Eiropas Komisijas (EK) dokumentu "Zaļā grāmata. Meža aizsardzība un meža informācija ES - gādājot par mežu gatavību klimata pārmaiņām", informēja ZM Meža departamenta Meža stratēģijas nodaļas vecākā referenteMāra Mīkule.

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis, sabiedriskās organizācijas un ikviens tās iedzīvotājs ir aicināts izteikt viedokli par Zaļajā grāmatā uzdotajiem jautājumiem līdz šā gada 31. jūlijam. Izteikt šo viedokli, kā arī atrast vairāk informācijas par EK Zaļo grāmatu var ZM interneta mājas lapas saitē http://www.zm.gov.lv/?sadala=1886.

Diskusijas mērķis ir saņemt pēc iespējas plašākas sabiedrības viedokļus par meža nozares kapacitāti un iespējām, piemērojoties klimata pārmaiņām. Dokumentā ir raksturots ES mežu vispārējais stāvoklis un norādītas galvenās problēmas, kuras ietekmē ES mežus mainīga klimata apstākļos. Zaļajā grāmatā iztirzāti arī instrumenti, kurus varētu izmantot, lai risinātu šīs problēmas, kā arī uzdoti pieci būtiskākie risināmie jautājumi par meža nozari.

Meža konsultatīvās padomes sēdē klātesošie iepazinās ar EK dokumenta "Zaļā grāmata. Meža aizsardzība un meža informācija ES - gādājot par mežu gatavību klimata pārmaiņām" saturu un zinātnieku no Latvijas Universitātes un Latvijas Mežzinātnes institūta "Silava" viedokli par klimata mainību un tā ietekmi uz Latvijas mežiem. Tāpat tika apspriesti Valsts pētījuma programmas KALME rezultāti, meža adaptācijas iespējas klimata izmaiņu kontekstā, kā arī diskutēts par meža apsaimniekošanu, ņemot vērā izteiktās prognozes.

Meža konsultatīvās padomes locekļi vienojās, ka Zemkopības ministrija, balstoties uz izteiktajiem priekšlikumiem, sagatavos Latvijas atbildes uz EK Zaļajā grāmatā uzdotajiem jautājumiem. Tāpat arī viedokļu apmaiņa par klimata izmaiņu ietekmi uz mežiem jāturpina, pilnveidojot izpratni par klimata mainību, ar to saistītiem riskiem un iespējām Latvijā.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana