Briseles koridoros lemj par mums

Jauns atdalītā papildu valsts tiešā maksājuma par liellopiem atbalsts

Ilze Vabole, AgroPols
21.01.2011

Zemkopības ministrija konsultācijās ar Eiropas Komisiju ir vienojušās, ka, ieviešot jauno atdalītā papildu valsts tiešā maksājuma par liellopiem atbalstu, valsts lauksaimniekiem par liellopiem varēs piešķirt atbalstu par visām telēm, arī tām, kuras ir deklarētas kā potenciālās zīdītājgovis, informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dagnija Muceniece.

Par šo atbalsta shēmu vēl nepieciešams oficiāls Eiropas Komisijas lēmums.

Atbalsta maksājums par liellopiem lauksaimniekiem paredzēts par telēm, buļļiem un vēršiem, kas vecāki par astoņiem mēnešiem, un kuri pēc Lauksaimniecības datu centra datiem ir reģistrēti un atrodas ganāmpulkā 2011. gada 1. janvārī un kuri tiek turēti ganāmpulkā no 2010. gada 1. jūlija līdz 2011. gada 1. janvārim.

„Šā atbalsta maksājuma mērķis ir atbalstīt liellopu audzēšanas nozari, lai saglabātu vienu no Latvijā tradicionālajām lauksaimnieciskās darbības nozarēm un sniegtu atbalstu tiem liellopu audzētājiem, kas nodrošina teļu audzēšanu un nobarošanu Latvijā,” uzsver zemkopības ministrs Jānis Dūklavs.

Paredzēts, ka, lai saņemtu šo atbalstu, lauksaimniekam līdz šā gada 15. maijam būs jāiesniedz iesniegums Lauku atbalsta dienesta reģionālajā lauksaimniecības pārvaldē, kas vienlaikus ir arī iesniegums vienotajam platības maksājumam.

Jaunais atdalītais papildu valsts tiešais maksājums par liellopiem (telēm, buļļiem un vēršiem, kas vecāki par astoņiem mēnešiem) tiks ieviests, aizstājot līdz šim īstenoto atdalīto papildu valsts tiešo maksājumu par nokautiem vai eksportētiem liellopiem.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana