Briseles koridoros lemj par mums

Dūklavs Briselē uzsver: lauku attīstības finansējumam jābūt līdzvērtīgam visām ES dalībvalstīm

Ilze Vabole, AgroPols
22.02.2011

Pirmdien, 21. februārī zemkopības ministrs Jānis Dūklavs Eiropas Savienības (ES) Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomes sanāksmē Briselē uzsvēra, ka Kopējās lauksaimniecības politikas reformas pēc 2013. gada rezultātā nepieciešams ieviest līdzvērtīgu Lauku attīstības programmas finansējumu visām ES dalībvalstīm, informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja vietnieks Kaspars Funts. Pie tam attiecinot taisnīgu atbalsta finansējuma sadali ne tikai tiešajos platības, bet arī lauku attīstības maksājumos.

„Lauku attīstības plāna finansējums īpaši ir nepieciešams ekonomiski atpalikušo reģionu attīstībai, lai šīs lauku teritorijas līdzsvarotos ar tām, kurām šobrīd ir labāka ekonomiskā situācija,” ES Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomes sanāksmē uzsvēra Jānis Dūklavs. Zemkopības ministrs arī norādīja, ka ES joprojām pastāv ievērojamas atšķirības starp ES lauku teritoriju attīstības līmeņiem. Līdz ar to ir nepieciešams pilnveidot laukus kā kvalitatīvu dzīves un darba telpu tieši ES konverģences reģionos, tādejādi risinot jautājumu par mazāk attīstīto ES lauku teritoriju attīstību un atšķirību izlīdzināšanos.

Jau ziņots, ka Zemkopības ministrija Briselē aktīvi cīnās par to, lai pēc 2013. gada Kopējās lauksaimniecības politikas reformas it īpaši tiešie maksājumi visiem ES lauksaimniekiem tiktu sadalīti godīgi un taisnīgi, nevis kā tas ir šobrīd, kad tiešmaksājumi veco ES dalībvalstu lauksaimniekiem vairākkārt pārsniedz tiešmaksājumus, ko saņem vairāku jauno ES valstu lauksaimnieki.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana