Briseles koridoros lemj par mums

Latvija atzīta par no govju tuberkulozes brīvu dalībvalsti

Ilze Vabole, AgroPols
08.09.2011

7. septembrī Eiropas Komisijas (EK) Pastāvīgās pārtikas un dzīvnieku veselības komitejas Dzīvnieku veselības un labturības, kontroles un importa nosacījumu sekcijas sanāksmē Briselē vienbalsīgi tika apstiprināti grozījumi EK lēmumā saistībā ar deklarāciju par Latvijas kā oficiāli no govju tuberkulozes brīvas dalībvalsts statusa piešķiršanu, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa.

Ņemot vērā grozījumus EK lēmumā, tiek apstiprināts fakts, ka Latvijā veiksmīgi ir apkarota govju tuberkuloze un sākot ar 2012. gadu dzīvnieku īpašniekiem tiks piemēroti atvieglojumi govju sugas dzīvnieku tuberkulinizācijas (pārbaudes par dzīvnieku saslimšanu ar tuberkulozi) kārtībā.

Deklarāciju par Latvijas kā oficiāli no govju tuberkulozes brīvas dalībvalsts statusa piešķiršanu Zemkopības ministrija sagatavoja un iesniedza izskatīšanai Eiropas Komisijai 2010. gada decembrī.

Tāpat sanāksmē tika apstiprināta deklarācija par atsevišķu Portugāles administratīvo reģionu kā oficiāli brīvu no govju enzootiskās leikozes statusa piešķiršanu.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana