Citas ziņas sadaļā
Pakļausies milžu diktātam
Eiropas Komisija sāk sabiedrisko apspriešanu par kopējās lauksaimniecības politikas nākotni
Par jauno Eiropas Parlamenta prezidentu ievēl Antonio Tajāni
Precizēta ĀCM riska zonu teritorija Baltijā un Polijā
EK atbalsta Latvijas ierosinājumu par ĀCM riska zonu pārveidošanu
Tikšanās laikā Varšavā iezīmē turpmāko rīcību Āfrikas cūku mēra ierobežošanai
Latvijai izdodas būtiski uzlabot zvejas iespējas Baltijas jūrā, salīdzinot ar EK piedāvājumu
EP deputāti: Parīzes Klimata līguma Pusēm vēl vairāk jāsamazina izmeši
Materiāli saskarē ar pārtiku un to radītie riski veselībai: vajadzīgi stingrāki ES drošības noteikumus
EP deputāti dod "zaļo gaismu" Parīzes Klimata līgumam, lai tas varētu stāties spēkā
Briseles koridoros lemj par mumsANO Pārtikas un lauksaimniecības organizācijas Eiropas reģiona konferencē ministri diskutē par pārtikas zudumiem un izšķērdēšanuDagnija Muceniece, LR Zemkopības ministrija (ZM)
07.04.2014 Ceturtdien, 3. aprīlī, Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Pārtikas un lauksaimniecības organizācijas (FAO) Eiropas reģiona 29. konferences noslēdzošajā dienā notika ministru un ekspertu diskusijas par pārtikas zudumiem un izšķērdēšanu Eiropas reģionā. Diskusijā piedalījās arī Eiropas Lauksaimniecības un lauku attīstības komisārs Dačans Čološs (Dacian Ciolos). Visā pasaulē katru gadu aptuveni viena trešdaļa pārtikas (apmēram 1,3 miljardi tonnu), kas paredzēta cilvēku patēriņam, tiek zaudēta vai izšķērdēta. Pastāv uzskats, ka pārtikas zudumu un izšķērdēšanas samazināšana ir viens no veidiem, kā veicināt bada izskaušanu pasaulē, lai nodrošinātu pārtikas ražošanas sistēmu ilgtspēju. Pārtikas zudumu un izšķērdēšanas paradumi atšķiras katrā valstī un ir atkarīgi no vairākiem faktoriem: ražošanas un pārstrādes procesu izvēles, iekšējās infrastruktūras, mārketinga un piegāžu veidiem un pārtikas izmantošanas paradumiem. Pārtikas zudumi vairāk tiek attiecināti uz attīstības valstīm, kur tie rodas piegādes ķēžu sākumposmā, savukārt attīstītās valstis, arī, Latvija, ir atbildīgas par pārtikas izšķērdēšanu, kas rodas jau gala patērētāja līmenī. FAO Eiropas reģiona 29. konference notika 2. un 3. aprīlī. Konferenci 2. aprīlī atklāja FAO ģenerāldirektors Žozē Graciano da Silva (Jose Graziano da Silva). |