Briseles koridoros lemj par mums

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs: piena un cūkgaļas nozaru ražotājiem nepieciešams sniegt tiešu finanšu atbalstu no ES

Dagnija Muceniece, LR Zemkopības ministrija (ZM)
08.04.2016

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs pirmdien, 11.aprīlī, dosies uz ES Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomes sēdi Luksemburgā, kurā ES dalībvalstu ministri turpinās diskusiju ar Eiropas Komisiju (EK) par iespējamajiem risinājumiem tirgus grūtās situācijas stabilizēšanā piena ražošanā un citās nozarēs.

“Joprojām piena iepirkuma cenu līmenis Latvijā ir ļoti zems un tas nenosedz ražošanas izmaksas un ir zemākais Eiropas Savienībā. Nozīmīgākais ātras reaģēšanas atbalsta pasākums būtu tālāka tiešā finanšu atbalsta piešķiršana piena un cūkgaļas nozaru ražotājiem, lai mazinātu pieaugošo zaudējumu slogu. Tāpat arī Latvija ir ieinteresēta diskutēt par priekšlikumiem saistībā ar finanšu instrumentiem, eksporta kredītiem, ražotāju pozīciju stiprināšanu un citiem iespējamiem īstermiņa un vidēja termiņa pasākumiem,” uzsver zemkopības ministrs Jānis Dūklavs.

Sanāksmes laikā sagaidāma informācija no EK un diskusija par situāciju lauksaimniecības produktu tirgos. Jau ziņots, ka kopš 2014.gada jūlija līdz 2016.gada februārim piena iepirkuma cena Latvijā ir samazinājusies par 27%, turklāt prognozes liecina par tālāku pazeminājumu. Savukārt cūkgaļas iepirkuma cena 2016.gada marta vidū bija par 22 % zemāka kā pirms Krievijas sankciju ieviešanas.

LR Zemkopības ministrija (ZM)

x

Paroles atgadināšana