NVO ziņas

Zemkopības ministrs tiekas ar Daugavpils novada lauksaimniekiem

Solveiga Lazovska, LR Zemkopības ministrija (ZM)
09.12.2009

9.

decembrī zemkopības ministrs Jānis Dūklavs darba vizītē Daugavpils novadā tikās ar lauksaimniekiem, lai pārrunātu situāciju un aktualitātes nozarē. Zemkopības ministrs arī apmeklēs Daugavpils tirgu, akciju sabiedrību „Latgales bekons”, Višķu profesionālo vidusskolu un zemnieku saimniecību „Lācīši”.

Tiekoties ar lauksaimniekiem pulksten 10.00 Daugavpilī, Latvijas lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) Latgales Lauku konsultāciju birojā, Sēlijas ielā 25, J.Dūklavs skaidros šā brīža aktualitātes nozarē, Eiropas Savienības (ES) un valsts atbalsta iespējas, tālāko nozares attīstību. Daugavpils novada zemnieki arī vēlas uzklausīt zemkopības ministra atbildes uz jautājumiem par kredītiespējām un to atvieglojumiem, birokrātiskā sloga samazināšanu, kā arī izmaiņām nozares likumdošanā.

Darba vizītes turpinājumā pulksten 11.10 zemkopības ministrs apmeklēs Daugavpils tirgu, kur plānojis detalizētāk iepazīties ar piena tiešās tirdzniecības norisi. Vizīte turpināsies Višķu pagastā: pulksten 12.00 - Višķu profesionālajā vidusskolā un pulksten 13.20 - akciju sabiedrībā „Latgales bekons”. Savukārt vizītes noslēgumā Naujenes pagastā pulksten 14.30 J.Dūklavs iepazīsies ar piena lopkopības saimniecības „Lācīši” darbību. Saimniecība savulaik izmantoja ZM un LLKC piedāvāto lauksaimnieku atbalsta programmu „Ražošanas plāna izstrāde un ieviešana saimnieciskās darbības stabilizēšanai”, veicot saimnieciskās darbības kopējo analīzi un pēc tam īstenojot izstrādāto ekonomiskās atveseļošanas plānu. Saimniecība šobrīd veiksmīgi turpina savu darbību.

LR Zemkopības ministrija (ZM)

x

Paroles atgadināšana