NVO ziņas

LOSP paraksta līgumu par nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas atpazīstamības veicināšanu

Krista Garkalne, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP)
09.09.2010

8. septembrī LOSP parakstīja līgumu par nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas atpazīstamības veicināšanu. Līgums tika parakstīts starp Zemkopības ministriju (ZM) un trīs lauksaimniecības un pārtikas ražotājus pārstāvošām organizācijām - Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomi, biedrību "Mārketinga padome" un Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociāciju.

Līguma mērķis ir veicināt nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas un tās produktu atpazīstamību, organizējot to veicināšanas pasākumus, tostarp izmantojot shēmas norādi.

Parakstot līgumu, organizācijas apņemas veikt shēmas un tās produktu veicināšanas pasākumus, kā publicēt informāciju par shēmu un tās produktiem organizāciju mājaslapās, žurnālos un citos informatīva rakstura materiālos, publicēt shēmas norādi organizāciju prezentācijas materiālos, reklamēt shēmu un tās produktus plašsaziņas līdzekļos, organizēt citus informatīvus un veicināšanas pasākumus, kas sniedz interesentiem korektu informāciju par shēmu un tās produktiem.

Armands Krauze, LOSP valdes priekšsēdētājs: "Šis ir nozīmīgs līgums, jo ar šo līgumu LOSP uzņemas atbildību popularizēt Latvijas produktus tādējādi atbalstot vietējos ražotājus. Mēs aicinām Latvijas iedzīvotājus pēc iespējas mazāk pirkt importa produktus un izvēlēties Latvijas produktus, jo tikai atbalstot vietējos ražotājus mēs varam celt mūsu visu labklājību."

Māra Rudzāte, LOSP valdes locekle: "Aicinu Latvijas ražotājus piedalīties pārtikas kvalitātes shēmās. Palielinoties Latvijas produkcijas atpazīstamībai un popularitātei kā kvalitatīvam vietējam ražojumam, paralēli tiks veicināts Latvijas produkcijas patēriņš. Pozitīva ievirze būtu, ja arī Latvijas lielveikali sniegtu savu ieguldījumu Latvijas produkcijas atbalstam un popularizēšanas pasākumiem."

Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP)

x

Paroles atgadināšana