Citi raksta

Lietuvas piena pārstrādātājiem atkal atļauts eksportēt savus ražojumus uz Krieviju

Leta-Nozare
10.09.2009

Lielākajiem Lietuvas piena pārstrādes uzņēmumiem - "Rokiškio pienas", "Pieno žvaigždes" un "Žemaitijos pienas" - kā arī to filiālēm atkal atļauts eksportēt savus ražojumus uz Krieviju, tomēr šī produkcija tiks ļoti rūpīgi pārbaudīta.

Par to Lietuvas zemkopības ministru Kazi Starkeviču trešdien informējuši Krievijas Federālā veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienesta inspektori, kas ieradušies Viļņā, lai pārbaudītu kopumā 16 Lietuvas uzņēmumus, kuri eksportē uz Krieviju piena produktus.

Norādīts, ka katrai jaunai "Rokiškio pienas" produkcijas partijai tiks veiktas laboratorijas analīzes pilnu muitas procedūru punktos, un par šo analīžu rezultātiem tiks ziņots Krievijas Federālajam veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienestam.

Starkevičs izteicis cerību, ka vistuvākajā laikā tiks atrisināts jautājums par tehniska rakstura šķēršļiem eksportā un Lietuvas piena pārstrādātāji parūpēsies par pienācīgu produkcijas kvalitāti.

Kā norādīja Lietuvas Pārtikas un veterinārijas dienesta vadītājs Kazimirs Lukausks, obligātas Krievijas inspektoru pārbaudes paredz ES un Krievijas Federācijas memorands. Lietuvā kopumā ir vairāk nekā simts uzņēmumu, kas var piegādāt savu produkciju Krievijas tirgum, tāpēc šādas pārbaudes tiks veiktas regulāri, lai novērstu iespējamās domstarpības.

Leta-Nozare

x

Paroles atgadināšana