Citi raksta

7.oktobrī Briselē un Rīgā notiks protesta akcijas pret Latvijas valdības sociālo politiku

Preses relīze, Leta-Nozare
07.10.2009

Plkst. 11.30 pie Eiropas Komisijas ēkas Briselē notiks protesta akcija pret nesaudzīgo Latvijas Valdības politiku samazinot budžeta izdevumus uz vismazāk aizsargāto sabiedrības slāņu rēķina. Mītiņā piedalīsies aptuveni 80 dalībnieku no Latvijas, starp kuriem gan PCTVL un nevalstisko organizāciju biedri, gan Latvijas arodbiedrību un krīzes laikā vissmagāk cietušo profesiju pārstāvji.


7.oktobrī Briselē un Rīgā notiks protesta akcijas pret Latvijas valdības sociālo politiku

Partijas "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" 9. Saeimas frakcijas paziņojums

7.oktobrī Briselē un Rīgā notiks protesta akcijas pret Latvijas Valdības sociālo politiku

Plkst. 11.30 pie Eiropas Komisijas ēkas Briselē notiks protesta akcija pret nesaudzīgo Latvijas Valdības politiku samazinot budžeta izdevumus uz vismazāk aizsargāto sabiedrības slāņu rēķina. Mītiņā piedalīsies aptuveni 80 dalībnieku no Latvijas, starp kuriem gan PCTVL un nevalstisko organizāciju biedri, gan Latvijas arodbiedrību un krīzes laikā vissmagāk cietušo profesiju pārstāvji. Mītiņa mērķis ir nodemonstrēt Eiropas Savienībai, ka Latvijas sabiedrībai nav pieņemami Latvijas valdības īstenotie nesaudzīgie budžeta samazinājuma pasākumi. Pēc pasākuma rīkotāju domām starptautiskie aizņēmumi, tajā skaitā Eiropas Savienības kredīti, nedrīkst tikt tērēti ārvalstu banku atbalstam, kā to dara Latvijas varas iestādes. Viens no centrālajiem pasākuma lozungiem skan: "Glābiet tautu, nevis bankas!"

Mitiņām beidzoties tā dalībnieki pēc Eiropas Parlamenta deputātes Tatjanas Ždanokas ielūguma apmeklēs Eiropas Parlamentu, kur viņi piedalīsies diskusijā ar Eiropas nabadzības novēršanas tīkla pārstāvjiem un EP Nodarbinātības un sociālo lietu komitejas deputātiem. Tikšanā piedalīsies augsti stāvoši Eiropas Savienības ierēdņi no H. Almunjas - Ekonomikas un Monetāro lietu komisāra biroja, kā arī Nodarbinātības un sociālo lietu komisāra V. Špidlas pārstāvis.

7.oktobrī plkst. 16:30 līdzīgs mītiņš tiks organizēts arī Rīgā pie ES pārstāvniecības Aspazijas bulvārī 28 (pretī Nacionālajai operai). Pasākumā gaitā Eiropas Komisijai tiks iesniegta vēstule ar prasībām ietekmēt Latvijas valdību, lai nepieļautu tālāku budžeta samazināšanu uz sociālo izdevumu rēķina.

Par protesta adresātiem ES institūcijas tika izvēlētas tāpēc, ka Latvijas valdība ar daudz lielāku pietāti izturas pret Eiropas Savienības viedokli, nekā pret pašmāju sociālo partneru ieteikumiem, kuri parasti netiek ņemti vērā risinot budžeta problēmas.

Leta-Nozare

x

Paroles atgadināšana