Citi raksta

Grieķu lauksaimnieki atkal bloķē Bulgārijas robežu

Nac.ag. LETA
02.02.2010

Grieķu lauksaimnieki pirmdien [1. februārī] bloķēja valsts robežkontroles punktu ar Bulgāriju un vairākus iekšzemes ceļus, tādējādi jau trešo nedēļu turpinot protesta akcijas un pieprasot valsts finansiālu palīdzību.

Lauksaimnieki robežpunktu Grieķijas ziemeļos bloķēja atkal svētdien pēc tam, kad protesta akcijas tika pārtrauktas nedēļas nogalē.

Grieķu zemnieki kravas automašīnu kustību bloķēja arī vairākās citās vietās Maķedonijas un Trāķijas reģionos, kā arī Tesālijas reģionā, taču ievērojami traucējumi satiksmei radīti netika.

Bulgārija jau vērsusies pie Eiropas Komisijas ar lūgumu iejaukties šajā situācijā un pārtraukt robežu bloķēšanu, kas varētu nest ievērojamus zaudējumus bulgāru transporta kompānijām.

Lauksaimnieki protesta akcijas sāka jau 17. janvārī, pieprasot valsts finansiālu palīdzību, jo ievērojami samazinājušās cenas tādiem produktiem kā kviešiem, kokvilnai un pienam.

Tāpat lauksaimnieki vēlas, lai tiktu samazinātas mēslošanas līdzekļu, farmācijas produktu un sēklu cenas, kā arī piešķirtas atlaides elektroenerģijas un degvielas iegādei un uz trīs gadiem iesaldēta viņu parādu atmaksa Grieķijas Lauksaimniecības bankai.

Taču Grieķijas valdība, kas šobrīd cīnās ar valsts smago finanšu stāvokli, paziņojusi, ka valdība jau decembrī lauksaimniekiem sniegusi finansiālu palīdzību un vairs nevar atļauties atvēlēt papildu līdzekļus.

Nac.ag. LETA

x

Paroles atgadināšana