Citi raksta

Baltkrievijā aptur Latvijā ražotu zivju miltu tirdzniecību

Bizness&Baltija
30.04.2010

Baltkrievijā apturēta Latvijā ražotu zivju miltu tirdzniecība, raksta laikraksts "Biznes&Baltija".

Baltkrievijas Lauksaimniecības ministrija uz laiku apturējusi Latvijas kompānijas "Kalifeks" produkcijas izplatīšanu, ņemot vērā pieļautos veterināri sanitāro normatīvu pārkāpumus. Latvijā ražotajos zivju miltos, ko izmantoja kā lopbarību, pārsniegts atļautais karbamīda līmenis.

Situācijas noskaidrošanai Baltkrievijas institūcijas vērsušās pie Latvijas Pārtikas un veterinārā dienesta.

"Mums tas ir liels pārsteigums. Baltkrievu tirgū strādājam vairāk nekā desmit gadus un līdz šim nekādu problēmu nav bijis," laikrakstam atzinis "Kalifeks" valdes priekšsēdētājs un līdzīpašnieks Valerijs Kargopoļcevs. Uzņēmējs pieļauj iespēju, ka notikušais saistīts ar konkurentu aktivitātēm, jo kaimiņvalstī saasinājusies cīņa par pasūtījumiem.

Zivju miltu piegādes aizliegums kļuvis par būtisku triecienu kompānijai, jo tā uz Baltkrieviju eksportē aptuveni 50% saražotā. Tāpat zivju milti tiek pārdoti Polijā, Čehijā un Ukrainā. Latvijā tiek pārdota nebūtiska produkcijas daļa.

"Baltkrievijas tirgus slēgšana mums ir ļoti liela problēma. Esam nosūtījuši uz turieni mūsu pārstāvi, centīsimies tikt skaidrībā," norāda Kargopoļcevs.

Bizness&Baltija

x

Paroles atgadināšana