Laidiens no arhīva:

Ražība

Pārstrādāti "Ieteikumi augsnes agroķīmiskās izpētes materiālu izmantošanai"

Agita Pāvule, AgroPols
25.08.2004

BO VSIA Agroķīmisko pētījumu centrs (APC) speciālisti pārstrādājuši brošūru "Ieteikumi augsnes agroķīmiskās izpētes materiālu izmantošanai", ko saimniecības saņem kopā ar augšņu agroķīmiskās izpētes materiāliem.
Ieteikumos izmantotas APC un citu Latvijas zinātniskās pētniecības iestāžu zinātniskās izstrādes un publikāciju materiāli. Materiālu sagatavošanā piedalījušies lauksaimniecības zinātņu doktori Regīna Timbare, Lūcija Reinfelde, Aina Beināre, Gunārs Pakalns un lauksaimniecības speciālisti Agita Pāvule, Uldis Vītoliņš, Dzintra Akmene un Skaidrīte Poriete.
Ieteikumu atkārtotajā pārstrādātajā izdevumā ņemtas vērā jaunākās atziņas un prasības ilglaicīgas lauksaimniecības nodrošināšanai un tīras vides saglabāšanai. Brošūrā sniegta informācija par to, kas jāņem vērā, plānojot kultūraugu izvietojumu; kādam jābūt optimālam augsnes skābumam platībās, kurās audzē galvenās laukaugu un dārzeņu kultūras, ogulājus un augļu kokus; jaunākās atziņas kultūraugu, augļu koku un ogulāju mēslošanā, ņemot vērā augsnes agroķīmiskās īpašības. Brošūrā aplūkoti arī jautājumi par augsnes kaļķošanu un kaļķošanas materiāliem, dots organisko mēslu un zaļmēslu ķīmiskais sastāvs un ieteicamās devas.
Ieteikumos sniegtā informācija ir noderīga, izsverot pareizāko saimniekošanas virzienu, optimizējot kultūraugu izvietojumu un ražību, nosakot augu mēslošanas vajadzību, kā arī izvēloties piemērotākos minerālmēslus un plānojot augšņu ielabošanas pasākumus.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana